To assist in catering for the volume of site visitors who visit the Ben Lawers National Nature Reserve, a new car park  was planned. Due to the sensitivity of the local landscape the National Trust for Scotland required a specialist company to undertake the works. McGowan Ltd were the preferred choice.

Location: Ben Lawers, Killin
Type of works: Stonework and car park
Contract Value: £130,500

Download this Case Study (PDF)

Project Notes:

  • New visitor centre  car parking area constructed
  • Bespoke stone sheilings with associated visitor Interpretation point
  • Car park care designed and constructed so as to minimise visibility and impact on the surrounding landscape
  • Old car park fully reinstated using site won materials from new car park excavations
  • Award winning car park design